Найближчі тижні будуть найважчими для Німеччини за час пандемії – Меркель

Читать на русском
Впродовж найближчих кількох тижнів у Німеччині очікується найважча фаза пандемії коронавірусу, оскільки медики працюють на межі своїх можливостей, а кількість хворих продовжує збільшуватися.
Фото з відкритих джерел

Впродовж найближчих кількох тижнів у Німеччині очікується найважча фаза пандемії коронавірусу, оскільки медики працюють на межі своїх можливостей, а кількість хворих продовжує збільшуватися.

Про це заявила канцлерка Німеччина Ангела Меркель у зверненні, опублікованому на сайті уряду ФРН.

«Це друга небезпечна хвиля пандемії, яку переживає наша країна, як і багато європейських країн. Наступні тижні зими стануть найважчою фазою пандемії», - повідомила Меркель.

Вона підкреслила, що медики у багатьох лікарнях працюють на межі можливостей. При цьому поки неможливо об'єктивно оцінити, як на захворюваність вплинули різдвяні і новорічні свята.

Меркель додала, що в нинішній ситуації Німеччина має прагнути до зниження числа заражень до рівня літа-осені 2020 року і закликала скоротити особисті контакти і дотримуватися протиепідемічних правил.

«Чим послідовніше ми будемо в цьому питанні, тим менше нам доведеться жити з такими обмеженнями», - заявила канцлерка.

Водночас Меркель сподівається на покращення ситуації із коронавірусом після початку вакцинації.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Німеччині схвалили продовження жорсткого карантину до 31 січня. Таке рішення ухвалив уряд країни під час наради з головами федеративних земель.

Також ми писали, що федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель назвала Дональда Трампа відповідальним за початок масових заворушень у Вашингтоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: