Степанов прогнозує погіршення ситуації із коронавірусом вже цього тижня

Читать на русском
Ситуація із поширенням коронавірусу в Україні може значно погіршитися вже цього тижня: у МОЗ очікують значне зростання кількості хворих.
Фото з відкритих джерел

Ситуація із поширенням коронавірусу в Україні може значно погіршитися вже цього тижня: у МОЗ очікують значне зростання кількості хворих.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час свого брифінгу.

За його словами, введення локдауну в Україні було продиктоване тим, що після новорічних свят відбудеться значний стрибок захворюваності.

І саме для того, щоб уникнути великої хвилі заражень, уряд вирішив обмежити контакти для громадян, аби потенційно хворі громадяни не могли активно розповсюджувати Covid-19.

За прогнозами МОЗ, вже цього тижня почнеться зростання кількості заражених людей, і не можна допустити, щоб це переросло у чергову велику хвилю поширення хвороби.

«Якщо ми зараз не ввели б посилені протиепідемічні заходи, то згідно нашим прогнозам, вже за декілька тижнів нам би довелося вводити більш жорсткий карантин. Період введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня збігається із завершенням інкубаційного періоду захворюваності на Covid-19 у людей, які потенційно інфікувалися під час новорічних свят», - заявив Степанов.

Він додав, що в МОЗ прогнозують збільшення, а в деяких регіонах - різке збільшення кількості інфікованих, які будуть, в тому числі, джерелом інфекції для оточуючих і становитимуть епідемічну небезпеку.

Нагадаємо, раніше Степанов заявив, що Україна не розглядає використання російської вакцини проти коронавірусу Спутник V.

Також він пояснив, що в Україні на період жорсткого карантину з 8 по 24 січня іграшки, одяг і батарейки заборонили продавати в магазинах для того, щоб зменшити скупчення людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: