Заможні країни скупили більшу частину вакцин від коронавірусу – ВООЗ

Читать на русском
За даними ВООЗ, станом на зараз вакцинацію населення від коронавірусу ефективними COVID-вакцинами проводять 42 країни, з них 36 - мають високий рівень доходів.

Багаті країни скупили більшу частину вакцин від коронавірусу.

Про це заявив сьогодні голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Габреісус, повідомляє офіційний сайт організації.

Таким чином мешканці бідних країн можуть залишити без доступу до COVID-вакцин.

За даними ВООЗ, станом на зараз вакцинацію населення від коронавірусу ефективними COVID-вакцинами проводять 42 країни, з них 36 - мають високий рівень доходів. Ще шість країн, які вакцинують своє населення, мають середній дохід.

Пандемія COVID-19: які країни вже розпочали вакцинаціюВакцинацію населення проти коронавірусу почали вже більше 30 країн світу – серед них США і країни ЄС.

«Очевидна проблема полягає в тому, що країни з низьким та більшість із середнім рівнем доходів ще не отримують вакцину. Це проблема, яку ми можемо вирішити за допомогою COVAX і ACT-Accelerator», - заявив Габреісус.

Голова ВООЗ закликав багаті країни, які закупили більше вакцин, ніж їм потрібно, і які контролюють світові поставки, негайно пожертвувати їх та передати механізму COVAX.

«Вакцинальний націоналізм шкодить усім нам і веде до поразки», - підкреслив він.

Крім того, Габреісус закликав країни і виробників вакцин від коронавірусу припинити укладати двосторонні угоди, використовуючи для цього механізм COVAX.

Нагадаємо, в Лондоні оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: