Трамп вимагав від влади Джорджії «знайти» йому голоси для перемоги – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп вимагав від секретаря штату Джорджія знайти достатньо голосів для скасування результатів виборів у штаті, де переміг Джо Байден.
Фото: Getty Images

Президент США Дональд Трамп вимагав від секретаря штату Джорджія республіканця Бреда Раффенспергера «знайти» достатньо голосів для скасування результатів виборів у штаті, де переміг Джо Байден.

Видання The Washington Post опублікувало аудіозапис телефонної розмови Трампа із чиновниками штату.

За даними видання, розмова відбулася 2 січня, при ній були присутні також керівник апарату Білого дому Марк Медоуз та юридичні радники президента.

«Я просто хочу знайти 11 780 голосів, що на один більше, ніж ми маємо. Тому що ми виграли цей штат… Це неможливо, щоб я програв в Джорджії. Неможливо. Ми виграли штат з перевагою в сотні тисяч голосів», – сказав Трамп у телефонній розмові.

Зазначимо, що Байден здобув перемогу в Джорджії, випередивши Трампа на один голос.

У відповідь Трампу секретар штату Джорджія заявив, що юридичних підстав для перерахунку немає.

Трамп також звинуватив чиновників у тому, що вони знали про втручання у вибори, але не повідомляли про це. В аудіозаписі він попросив чиновників заявити, що деякі бюлетені в окрузі Фултон були знищені у шредері і що машина для обробки голосів була зіпсована або підроблена для викривлення результатів.

За кілька годин після виходу статті Трамп прокоментував розмову з держсекретарем Джорджії у своєму Twitter.

«Учора я говорив із держсекретарем Бредом Раффенспергером про округ Фултон та фальсифікацію виборців у Джорджії. Він не хотів або не міг відповісти на такі запитання як афера щодо «бюлетенів під столом», знищення бюлетенів, «виборців» не з штату, мертвих виборців тощо. Він взагалі нічого не знає!», – написав він.

Нагадаємо, інавгурація Джо Байдена призначена на 20 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: