Турецькі правоохоронці затримали понад 260 осіб за підозрою у підготовці терактів

Читать на русском
Турецькі правоохоронці заявили про затримання понад 260 осіб, які нібито планували влаштувати низку терактів у новорічну ніч.
Фото з відкритих джерел

Турецькі правоохоронці заявили про затримання понад 260 осіб, які нібито планували влаштувати низку терактів у новорічну ніч.

Про це з посиланням на турецькі ЗМІ повідомляє «Європейська правда».

Зазначається, що спецоперація правоохоронців тривала з 20 грудня у 33 провінціях країни. Під час неї затримали 267 осіб, підозрюваних у «підтримці терористичних організацій, що зловживають релігією».

Згідно з оприлюдненою інформацією, серед затриманих - 106 громадян Туреччини та 161 громадянин інших країн.

69 іноземців передали міграційним органам для «необхідних адміністративних процедур щодо іноземних терористів, яких викрито у зв’язках із зонами конфлікту».

Громадянство яких країн мали затримані іноземці, не уточнюється. Не вказують і конкретні організації, у зв’язках з якими їх підозрюють.

Повідомляється, що у рамках спецоперації було вилучено три гвинтівки, три пістолети, 776 картриджів набоїв, близько двох кілограм нітрату амонію (аміачної селітри) та значну кількість цифрових матеріалів та документів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що терористи, яких пов’язують з угрупуванням «Ісламська держава», напали на пасажирський автобус біля сирійського міста Дейр-ез-Зор, внаслідок чого загинуло щонайменше 25 пасажирів.

Також ми писали, що в афганській провінції Баміян, яка знаходиться в центральній частині країни, стався подвійний теракт, внаслідок якого загинуло щонайменше 17 осіб і ще 50 - отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: