Главу віденської спецслужби відсторонили через теракт

Читать на русском
Голову земельного відомства Відня по охороні конституції та боротьбі з тероризмом (LVT) Еріха Цветтлера відсторонили від служби.
Фото: REUTERS

Голову земельного відомства Відня по охороні конституції та боротьбі з тероризмом (LVT) Еріха Цветтлера відсторонили від служби.

Про це пише DW.

Зазначається, що прохання про відсторонення подав сам Цветтлер для того, щоб не перешкоджати «належному ходу розслідування».

Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер визнав, що відомство, відповідальне за запобігання терактів, допустило у своїй роботі ряд «очевидних помилок», до яких «не можна поставитися з толерантністю».

За словами Нехаммера, злочинець підтримував контакт з особами, за якими вже спостерігало німецьке відомство по охороні конституції. Однак відповідна інформація, яка була передана австрійському відомству німецькими колегами, залишилася без уваги.

Нагадаємо, теракт у Відні стався у понеділок увечері. Невідомі атакували синагогу, ресторан і єврейський центр. У результаті загинули п'ятеро людей.

Згодом стало відомо, що терорист, який 2 листопада влаштував стрілянину у центрі Відня, у липні намагався придбати патрони для зброї у Словаччині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: