У Норвегії стався зсув ґрунту, є постраждалі

Читать на русском
У норвезькому селищі Джердрум стався масштабний зсув ґрунту, внаслідок чого постраждали щонайменше 10 людей, ще 11 – вважаються зниклими безвісти.
Фото: Reuters

У норвезькому селищі Джердрум стався масштабний зсув ґрунту, внаслідок чого постраждали щонайменше 10 людей, ще 11 – вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що місцеві мешканці відчули, що їхні будинки почали рухатися ще вранці у середу, 30 грудня. Кілька будинків зникли під завалами землі просто на очах у людей.

Речниця Управління водних ресурсів та енергетики Норвегії Лайла Хойвік повідомила, що площа зсуву становила приблизно 300 на 700 метрів та являла собою так званий «зсув пластичної глини».

Це явище фіксують, коли нестійка порода зазнає достатнього навантаження і властивості матеріалу можуть різко змінитися з твердих частинок до водянистої рідини.

В Управлінні зазначили, що цей зсув став найбільшим для Норвегії за останній час, однак нові випадки малоймовірні.

У радіусі 25 кілометрів від місця інциденту рятувальники евакуювали понад 700 людей.

При цьому місцева влада не виключає, що, можливо, доведеться евакуювати ще близько 1,5 тисячі мешканців прилеглих територій.

Нагадаємо, у Південній Кореї у результаті повеней і зсувів, викликаних сильними зливами, щонайменше 31 людина загинула, ще 11 осіб вважаються зниклими безвісти.

Також щонайменше 105 людей загинули внаслідок масштабної повені, яка, після сильних злив, накрила центральний В’єтнам. Близько трьох десятків людей зникли безвісти і ще понад 5 мільйонів так чи інакше постраждали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: