Під Одесою зійшов масштабний зсув

Читать на русском
У місті Южному Одеської області стався сильний обвал, внаслідок якого піднялося морське дно.

У місті Южному Одеської області стався сильний обвал, внаслідок якого піднялося морське дно.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Думська».

«Катаклізм стався в районі плодорозсадника, між містом і портом, приблизно о 10:00. Він торкнувся підводної частини схилу, що призвело до утворення в прибережній зоні так званого валу витискання – там, де була триметрова глибина, оголилася ділянка морського дна довжиною майже 150 метрів. Загинуло багато риби та іншої живності», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зсув стався ввечері суботи, 7 липня. Дорога в зазначеному місці просіла, приблизно на 1,5 метра, тим самим перегородивши шлях наверх для відпочивальників зі Львівської області. Інші відпочивальники прийшли на допомогу, побудували місток із дощок і виштовхали машину.

«Місце, де я проводила зйомки, розташоване приблизно за 10 кілометрів від Южного. Помітні всі ознаки зсуву. Коса утворила смугу суші між водою й пляжем довжиною, приблизно метрів 100-150. На поверхні цієї коси була, ще мокра, червона й біла глина, а також хвилеподібний пісок. Де-не-де лежать мертві креветки, бички й краби. За нашою непрофесійною оцінкою, тут морське дно піднялося метри на 3 над поверхнею води. Якась невідома сила вичавила із землі глину і пісок. По всій довжині утворилися тріщини», – повідомила подробиці події журналіст місцевого видання Ольга Годовенко в Facebook.

Зазначимо, останнім часом почастішали зсуви на березі Чорного моря. Минулого року великий зсув стався у Фонтанці, а також у Чорноморську, де до прірви сповзло півкілометра берегової лінії – вона поглинула всю вулицю.

Нагадаємо, що 3 липня в Одеській області на залізничному перегоні поблизу села Путилівка з рейок зійшов вантажний потяг, що перевозив зерно та добрива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: