Трамп підписав бюджет США на 2021 рік

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав бюджет на 2021 рік. Він містить допомогу Україні на 250 млн доларів.
Фото з відкритих джерел.

Президент США Дональд Трамп підписав бюджет на 2021 рік. Він містить пакет заходів підтримки населення та економіки на 900 млрд доларів у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Раніше його затвердив Конгрес США.

Бюджет і скандальні призначення в Кабмін: як Рада закінчила рікДепутати в останній тиждень ухвалили бюджет, відновили роботу НАЗК і призначили трьох міністрів.

Також бюджет США на 2021 фінансовий рік передбачає 290 млн доларів на протидію впливу Росії, а також допомогу Україні на 250 млн доларів. На протидію Китаю буде направлено 300 млн.

Зокрема мова йде про те, що військова допомога Україні в 250 млн доларів надається в рамках ініціативи сприяння в сфері безпеки, яка піде на підтримку і допомогу Збройним силам України.

Крім того, в бюджеті прописується заборона на фінансування діяльності, яка може сприяти стратегічним цілям РФ, і загрожує інтересам нацбезпеки США. Також Вашингтон виділяє гроші на підтримку програм розвитку демократій в РФ, країнах Європи, Євразії та Центральної Азії. Продовжується заборона на фінансування будь-якої діяльності з визнанням суверенітету Росії над окупованим українським Кримом.

Нагадаємо, раніше Трамп наклав вето на оборонний бюджет США на 2021 рік.

Як відомо Верховна рада України 15 грудня ухвалила проект державного бюджету-2021 у другому читанні і в цілому.

Найбільші витрати спрямовані на соціальну політику і підтримку економіки (Мінсоцполітики отримає 312,4 млрд грн, а Мінфін - 217,1 млрд грн). На охорону здоров'я виділили 162,7 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: