У Білому домі планують закрити два останніх консульства США в РФ

Читать на русском
Адміністрація чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа повідомила американському Конгресу про намір закрити два останніх консульства США на території РФ.
Фото з відкритих джерел

Адміністрація чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа повідомила американському Конгресу про намір закрити два останніх консульства США на території РФ.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що минулого тижня Держдеп повідомив законодавцям про плани назавжди закрити консульство у Владивостоці і тимчасово призупинити роботу консульства в Єкатеринбурзі.

Точні терміни закриття ще не визначені. Згідно з повідомленням, американський персонал буде переведений в посольство в Москві, а місцеві жителі будуть звільнені. За оцінками відомства, остаточне закриття консульства у Владивостоці дозволить заощадити $3,2 мільйона в рік.

У повідомленні про закриття зазначається, що воно пов'язане з обмеженнями, введеними російською владою в 2017 році на кількість американських дипломатів, яким дозволено працювати в країні.

Також повідомляється, що єдиним дипломатичним центром США в Росії після закриття консульств буде посольство в Москві.

Раніше Росія наказала закрити консульство США в Санкт-Петербурзі після того, як США наказали закрити російське консульство в Сіетлі у зв'язку з отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у Великій Британії.

Нагадаємо, Сполучені Штати запровадили санкції відносно трьох російських компаній. Їх звинувачують у порушенні закону про нерозповсюдження зброї масового ураження відносно Ірану, Сирії й КНДР.

Також ми писали, що Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російського Центрального НДІ хімії та механіки через розробку та поширення вірусного програмного забезпечення Triton.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: