У Франції викрили близько чотирьохсот осередків радикальних ісламістів

Читать на русском
Впродовж останніх кількох тижнів французькі правоохоронці виявили та знешкодили на території країни близько чотирьохсот осередків, в яких поширювалися ідеї радикального ісламізму.
Фото з відкритих джерел

Впродовж останніх кількох тижнів французькі правоохоронці виявили та знешкодили на території країни близько чотирьохсот осередків, в яких поширювалися ідеї радикального ісламізму.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен під час брифінгу.

«Наші дії у боротьбі проти тероризму і радикального ісламізму починаючи з листопада були особливо жорсткими і рішучими», - зазначив урядовець.

Він додав, що, для реалізації стратегії боротьби з тероризмом, правоохоронні органи, спецслужби і місцеві префектури поклали край діяльності 394 осередків, які могли бути джерелами пропаганди радикальних ісламістських ідей.

Окрім того, до спеціальної бази даних внесли інформацію про 231 особу, яка підозрюється у захопленні радикальними ідеями. 75 осіб з цього переліку були депортовані за межі Франції, 5 осіб заарештували, решта перебуває під адміністративним контролем.

Нагадаємо, наприкінці жовтня радикальний ісламіст з ножем влаштував різанину поблизу собору Нотр-дам-де-Ніс у Франції, внаслідок якої загинуло 3 людей.

А за кілька тижнів до цього, у місті Конфлан-Сент-Оноріон сталося вбивство вчителя історії та географії Семюеля Паті. Фанатик обезголовив чоловіка через те, що під час уроку той показав учням карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo.

У відповідь на це, французькі правоохоронці оголосили про масштабну перевірку мечетей та інших мусульманських місць для молитви, під час якої вони шукали радикалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: