У Німеччині максимально посилюють карантин

Читать на русском
Влада Німеччини на тлі складної ситуації з пандемією ухвалила рішення з 16 грудня запровадити жорсткий карантин.
Фото: Michael Kappeler / Global Look Press

Влада Німеччини на тлі складної ситуації з пандемією ухвалила рішення з 16 грудня запровадити жорсткий карантин. Він триватиме мінімум до 10 січня.

Про це в неділю, 13 грудня, оголосила канцлер Ангела Меркель за підсумками відеоконференції з прем'єр-міністрами 16 федеральних земель Німеччини.

«Заходів, які ми запровадили з 2 листопада, недостатньо. Ми змушені діяти і робимо це зараз», - заявила Меркель.

За її словами, по всій країні будуть закриті магазини роздрібної торгівлі за винятком продовольчих, в школах припиняється очне навчання, закриваються дитячі садки.

Крім продовольчих магазинів, відкритими залишаться аптеки, галантереї, бензоколонки, банки, ощадкаси і поштові відділення.

Передбачено також ряд і інших винятків. На різдвяні свята 24-26 грудня дозволені зустрічі у вузькому сімейному колі за участю не більше п'яти осіб без урахування дітей до 14 років. На Новий рік (31 грудня та 1 січня) оголошена заборона на зібрання, громадянам настійно рекомендується відмовитися від запуску феєрверків.

У період жорсткого локдауну дозволяється відвідування богослужінь в храмах, але лише при дотриманні дистанції і масочного режиму. Спів в храмах забороняється.

З 16 грудня по 10 січня громадянам рекомендовано відмовитися від поїздок в інші регіони Німеччини або за кордон за винятком тих випадків, коли це вкрай терміново.

Також повідомляється, що підприємства, які постраждали від локдауну, можуть розраховувати на допомогу від держави. Сума допомоги збільшується з 200 тисяч до 500 тисяч євро, але лише для тих компаній, яким безпосередньо загрожує банкрутство.

Нагадаємо, раніше Німеччина хотіла посилити карантин після Різдва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: