Стало відомо, у скільки обійдеться відновлення Бейрута

Читать на русском
Відновлення Бейрута після вибуху в порту займе 18 місяців і обійдеться в 2,5 мільярда доларів.
GettyImages

Відновлення ліванської столиці Бейрут після вибуху в порту займе 18 місяців і обійдеться в 2,5 мільярда доларів. Такі розрахунки спільного плану Євросоюзу, ООН та Світового банку з реконструкції.

Про це в суботу, 5 грудня, повідомила газета The Daily Star з посиланням на відповідний документ.

Ліван звернувся до Інтерполу з вимогою затримати двох росіян через вибух у БейрутіКерівник слідчої групи, яка розслідує обставини серпневого вибуху у Бейруті, видав ордери на затримання капітана та власника судна, котре сім років тому привезло до Лівану кілька тисяч тонн нітрату амонію.

«Міжнародні донори, які будуть спонсорувати програму реконструкції Бейрута, виходять з того, що в Лівані буде сформований найближчим часом уряд, який візьметься за проведення реформ», - йдеться в матеріалі.

Крім того, наголошується, що всі три організації наполягають «на проведення аудиторської перевірки банківських установ, встановлення контролю за рухом капіталів і здійсненні ефективних заходів щодо стабілізації фінансового становища» і вказують на необхідність прозорого розслідування обставин, через які сталася трагедія.

Нагадаємо, 4 серпня в порту Бейрута пролунав потужний вибух. Загинули близько 180 осіб, тисячі постраждали. За офіційною версією, в гавані здетонував 2750 тонн селітри.

Тоді збиток від вибуху в Бейруті оцінили в 15 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: