В Австрії стартувало масове тестування на СOVID

Читать на русском
В Австрії в п'ятницю, 4 грудня, почалося масове тестування населення на коронавірус. Людей тестують безкоштовно і добровільно.
фото EPA/UPG

В Австрії в п'ятницю, 4 грудня, почалося масове тестування населення на коронавірус.

Про це повідомляє DW.

З'ясувалося, скільки може коштувати загальне COVID-тестування в УкраїніДля закупівлі тестів на коронавірус для всього населення України необхідно 7 мільярдів гривень.

Як повідомляється, влада вирішила перевірити австрійців на COVID-19, щоб виявити безсимптомних носіїв вірусу і розірвати ланцюги зараження на Новий рік і Різдво.

Проводити тести почали з федеральних землель Відень, Тіроль і Форарльбе. При цьому у Відні, за даними ЗМІ, з'явилися черги біля пунктів тестування.

Жителів Австрії тестують безкоштовно і добровільно. Спочатку їм роблять експрес-тест на антиген, а якщо він виявиться позитивним - проводять більш достовірний ПЛР-тест. Ті, хто отримають позитивний результат, повинні будуть піти на самоізоляцію.

Нагадаємо, першою масове тестування на коронавірус провела Словаччина. Під час першого раунду близько 3,6 мільйони осіб (з 5,5 мільйона населення Словаччини) пройшли тести на антигени. В цілому, близько 1% учасників отримали позитивний результат.

Про бажання протестувати всіх жителів країни також повідомляли в Польщі.

Влада України розповіла, чому не вийде влаштувати масове COVID-тестування в нашій країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: