У Кабміні назвали завдання у відносинах з ЄС на 10 років

Читать на русском
Одним з найбільших досягнень цього року є визнання еквівалентності насіння для зернових культур. Тепер його можна виробляти в Україні і продавати в ЄС.

Головним завданням України у співпраці з ЄС на наступні 10 років має стати «економічна конвергенція».

Про це сказав в інтерв'ю Європейській правді заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - торговельний представник України Тарас Качка, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у вівторок, 1 грудня.

Він зазначив, що одним з найбільших досягнень цього року є визнання еквівалентності насіння для зернових культур. Тепер його можна виробляти в Україні і продавати в ЄС.

«Це дуже технократичне рішення. Його можна, звичайно, комунікаційно назвати «насіннєвим безвізом», але ця епоха вже триває. Ідея безвізів - це ідея наздоганяти, це той рівень, який ми вже проходимо», - сказав торговий представник.

За його словами, зараз Україна дійшла до того стану, коли «багато у чому наздогнала ЄС», і тепер «треба рухатися разом».

«Спільно працювати над тим, щоб бар'єри, які ми вже зняли, чи не з'явилися знову. Це те, що називається «економічна конвергенція», і це має стати нашим завданням у відносинах з ЄС на наступне десятиліття», - резюмував Качка.

Також Качка розповів, з якими країнами Україна планує найближчим часом почати або оновити переговори про зону вільної торгівлі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: