Литва запропонувала безкоштовні візи постраждалим від режиму білорусам

Читать на русском
З 1 грудня громадяни Білорусі, що постраждали від дій влади власної країни,  зможуть отримати безкоштовні візи. Такий проект постанови повинен бути розглянутий на цьому тижні на засіданні уряду.
Фото: Reuters

З 1 грудня громадяни Білорусі, що постраждали від дій влади власної країни, зможуть отримати безкоштовні литовські візи. Такий проект постанови повинен бути розглянутий цього тижня на засіданні уряду.

Про це повідомляє видання Delfi.

У Міністерстві закордонних справ Литви звернулись до уряду, відзначаючи, що в країну прибуває все більше білорусів, які отримали шенгенську візу за особливим дозволом в зв'язку з гуманітарними причинами. Однак термін дії цієї візи обмежений, і для подальшого перебування в країні потрібна національна віза.

Згідно з новими правилами, з білорусів при подачі заяви не буде стягуватися консульський збір в тому випадку, якщо від держорганів або неурядових правозахисних організацій Литви буде подано відповідну мотивовану заяву.

Відзначимо, що Литва видала понад 650 дозволів на в'їзд для громадян Білорусі на особливих гуманітарних підставах. 246 осіб вже знаходяться в Литві, а 53 людини попросили політичного притулку в країні.

Нагадаємо, раніше правозахисники заявляли, що у Білорусі збільшилася кількість політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: