Лідери G20 ухвалили заяву щодо боротьби з коронавірусом

Читать на русском

Лідери G20 сьогодні вперше провели саміт у режимі онлайн. На ньому було ухвалено рішення підтримати світову економіку в умовах пандемії і направити в неї 5 трильйонів доларів.

Країни Великої двадцятки 26 березня провели перший в історії віртуальний саміт. На ньому було ухвалено рішення направити 5 трильйонів доларів у світову економіку, щоб врятувати її від кризи через пандемію коронавірусу.

Про це йдеться в підсумковій заяві G20.

За підсумками саміту країни G20 вирішили «виступати єдиним фронтом у боротьбі проти пандмеіі коронавірусу». Головними пріоритетами були названі: порятунок людей, захист їхніх доходів і робочих місць, збереження фінансової стабільності.

Особливості економічних криз в Україні 1998, 2008 і 2014 роківСлово і Діло пропонує подивитися особливості останніх криз в Україні – 1998, 2008 і 2014 років

«Наразі ми вживаємо термінових і рішучих заходів для підтримки наших економік. Ми направляємо понад $5 трлн у світову економіку в рамках цільової фіскальної політики, економічних заходів і гарантій щодо протидії соціальним, економічним і фінансовим наслідків пандемії», - йдеться в заяві.

Частину коштів на боротьбу з коронавірусом направлять Всесвітній організації охорони здоров'я. Також будуть розширені і повноваження ВООЗ.

«G20 мають намір робити все необхідне, щоб подолати пандемію спільно з ВООЗ, МВФ, групою Світового Банку, ООН та іншими міжнародними організаціями», – йдеться в заяві.

Лідери «двадцятки» також виступили за координовані дії з підтримки вільної, стабільної, міжнародної торгівлі в умовах пандемії.

Водночас Організації економічного співробітництва G20 доручили стежити за впливом пандемії коронавірусу на зайнятість населення.

Нагадаємо, у НБУ розповіли про антикризові заходи на час карантину.

Також повідомлялося, що в США за тиждень карантину втратили роботу понад 3 мільйони громадян.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, чим загрожує економіці України епідемія коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: