Спостерігачі озвучили основні види порушень на виборах

Читать на русском

ОПОРА оприлюднила види порушень, які найчастіше фіксували під час другого туру місцевих виборів.
фото dt.ua

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила види порушень, які найчастіше фіксували під час другого туру місцевих виборів 22 листопада.

Про це повідомляється на сайті організації.

Вибори та закон: чому провадження стосовно виборчих прав українців рідко доходять до судуПроблеми із розслідуванням порушень виборчих прав виникають переважно на досудовому етапі через те, що поліція залишається під політичним впливом, а реформа – не доведена до кінця, вважає юрист.

Зокрема, згідно зі звітом найчастішим порушенням стало фотографування виборцями своїх бюлетенів. Такі випадки були зафіксовані на 7,5% виборчих дільницях.

«Протягом дня голосування 22 листопада у 11 містах спостерігачі мережі ОПОРА фіксують випадки фотографування виборчих бюлетенів. Станом на 18:30 зафіксовано 41 такий випадок та складено 20 протоколів про адмінпорушення», - говорится в сообщении.

Ще на 1,67% дільниць виборці демонстрували заповнені бюлетені.

На 0,83% дільниць виявлено видача бюлетеня без паспорта або іншій особі.

При цьому не було зафіксовано жодного вкидання бюлетенів пачками.

Нагадаємо, сьогодні пройшло повторне голосування на виборах міських голів в 11 містах: Бердянськ (Запорізька область), Дніпро, Дрогобич (Львівська область), Львів, Миколаїв, Нікополь (Дніпропетровська область), Полтава, Рівне, Слов'янськ (Донецька область), Ужгород, Черкаси.

Явка виборців в 11 містах на 12:00 склала 9,7%, а на 13:00 - майже 13%. За даними ОПОРИ, явка станом на 16:00 склала 22,5 відсотки.

Поліція також повідомляла про відкпиті кримінальні провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: