Турецький парламент схвалив відправку військових до Карабаху

Читать на русском
Генеральна асамблея Великих національних зборів Туреччини погодила пропозицію президента країни Реджепа Ердогана відправити турецьких військових до Азербайджану.
Фото: Анадолу

Генеральна асамблея Великих національних зборів Туреччини погодила пропозицію президента країни Реджепа Ердогана відправити турецьких військових до Азербайджану.

Про це повідомляє «Анадолу».

Зазначається, що пропозицію Ердогана підтримала і провладна партія, і більшість опозиційних партій. Лише одна політична сила – Демократична партія народів – виступила проти.

Проєкт відповідного наказу Ердогана був представлений парламенту у понеділок. У ньому, зокрема, йде мова про формування Спільного центру Туреччини та Росії щодо моніторингу режиму припинення вогню.

«Місце Спільного центру буде визначено Азербайджаном. У центрі діятимуть військовослужбовці, а при необхідності цивільні фахівці. Робота центру буде спрямована на забезпечення миру і стабільності на Південному Кавказі в світлі кроків щодо забезпечення територіальної цілісності Азербайджану, що відображено і в відповідних резолюціях РБ ООН і ОБСЄ. Відправка військових до Азербайджану також відповідає національним інтересам Туреччини», – зазначається у документі.

Нагадаємо, президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян за посередництва президента РФ Володимира Путіна підписали заяву про припинення війни у Нагірному Карабасі.

За її умовами контролювати дотримання режиму тиші в регіоні будуть турецькі та російські миротворці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: