Пацієнти з COVID-19 мають право на безкоштовне лікування – Шмигаль

Читать на русском
Пацієнти з коронавірусом, які лікуються амбулаторно, мають право вимагати безкоштовного надання всіх послуг та ліків, передбачених пакетом допомоги, спрямованим на боротьбу з пандемією.
Фото: Кабінет міністрів України

Пацієнти з коронавірусом, які лікуються амбулаторно, мають право вимагати безкоштовного надання всіх послуг та ліків, передбачених пакетом допомоги, спрямованим на боротьбу з пандемією.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова».

«Люди мають право і мають вимагати, а лікарі зобов’язані надавати весь необхідний комплекс ліків і лікування людям, які лікуються амбулаторно. Це дуже важливий меседж. Усі кошти для лікування і закупівлі необхідних ліків держава виділила — і виділила достатньо», — підкреслив Шмигаль.

Він додав, що відкритими залишаються питання щодо ефективності та доцільності використання головними лікарями коштів, які виділяються з держбюджету на боротьбу з коронавірусом.

«Тут уже потрібно дивитися на кожну лікарню індивідуально. Ці питання стоять на контролі департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій. Ці питання на контролі у міських голів, там де лікарні належать містам, або громадам», — резюмував прем’єр.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили 9832 нових випадки інфікування коронавірусною інфекцією.

Також ми писали про те, що для того, щоб повністю підготувати відомчі лікарні Укрзалізниці до прийому пацієнтів хворих на коронавірус, знадобиться близько 82 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: