Білий дім заборонив інвестувати у пов’язані із китайськими військовими компанії

Читать на русском
Адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа заборонила американцям інвестувати у компанії, які пов’язані із китайськими військовими.
Фото з відкритих джерел

Адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа заборонила американцям інвестувати у компанії, які пов’язані із китайськими військовими.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що заборона стосується фірм, які або належать китайським військовим, або ж ними контролюються - таким чином Вашингтон планує стримати інвестиційні компанії, пенсійні фонди та інші організації від покупки та продажу акцій 31 китайській компанії, які раніше Пентагон визнав як ті, що підтримуються китайськими військовими.

«Китай все активніше використовує капітал Сполучених Штатів для отримання ресурсів і створення можливостей для розвитку і модернізації своїх військових, розвідувальних та інших засобів безпеки», – повідомили у Білому домі.

Заборона може вплинути на одні із найбільших компаній КНР, серед яких China Telecom Corp Ltd, China Mobile Ltd та Hikvision. Вона вступає в силу вже 11 січня.

Нагадаємо, раніше у Пентагоні заявили, що Китай нарощує ядерний потенціал.

Також ми писали, що очільник КНР Сі Цзіньпін закликав підпорядкованих Пекіну військовослужбовців спрямувати розум та енергію на підготовку до майбутньої війни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: