У Раді не виключають можливості запровадження нового локдауну

Читать на русском
Через стрімке поширення коронавірусної інфекції в Україні можуть знову запровадити жорсткий загальнонаціональній карантин.
Фото з відкритих джерел

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції в Україні можуть знову запровадити жорсткий загальнонаціональній карантин.

Про це заявив голова парламентського комітету Верховної ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі програми «Право на владу».

За його словами, головною умовою для запровадження локдауну стане введення в дію протоколу сортування пацієнтів з коронавірусом.

«Локдаун - він можливий, коли запрацює протокол сортування. Протокол сортування - це локдаун системи охорони здоров'я і локдаун для країни. Коли лікар має обирати, кого йому лікувати - це катастрофа для країни», - пояснив Радуцький.

Він додав, що введення локдауну навесні допомогло медичній системі уникнути пікового навантаження, але ще одного локдауну українська економіка не витримає.

Нагадаємо, протягом минулої доби в Україні виявили понад 11 тисяч випадків зараження коронавірусом – це абсолютний рекорд з початку пандемії.

Також ми писали, що коронавірусом у світі захворіли вже понад 52 млн осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: