Названа кількість хворих на грип в Києві за тиждень

Читать на русском
У Києві за минулий тиждень зареєстрували 11 286 хворих на грип та ГРВІ. До лікарень потрапили майже 40 осіб.
фото з відкритих джерел

У Києві за минулий тиждень зареєстрували 11 286 хворих на грип та ГРВІ.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Стало відомо, скільки українців перехворіли на грип минулого епідсезонуГрип в Україні. З жовтня 2019-го до травня 2020-го на грип та ГРВІ перехворіли майже 5 млн осіб. Це на пів мільйона менше, ніж роком раніше.

Як повідомляється, за 45 тиждень цього року на грип та ГРВІ захворіли 11 286 хворих на грип та ГРВІ. При цьому рівень захворюваності зараз нижче епідпорогу на 49,2%.

«Всього в столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 14,1% у порівнянні з попереднім тижнем, яке відбулося за рахунок як дитячого, так і дорослого населення. Так, з дітей захворіли - 4379 (збільшеення на 13,3%), дорослих - 6907 (зростання на 14,7%)», - розповіли в КМДА.

У структурі захворюваності діти складають 38,8%, а на попередньому тижні - 39,1%. Серед школярів захворюваність зросла на 22,5% - зареєстровано 2125 випадків. До лікарень Києва за тиждень госпіталізували 39 осіб, з них 34 - дитини.

Нагадаємо, сьогодні в МОЗ повідомили, що медики вже почали отримувати перші партії доз вакцин від грипу. При вакцинації в пріоритеті будуть працівники інфекційних лікарень та екстреної медичної допомоги.

Раніше в Україні стартувала вакцинація від грипу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: