У Харкові обстріляли консульство Азербайджану

Читать на русском
У Харкові невідомі обстріляли приміщення Почесного консульства Азербайджанської Республіки.
hk.npu.gov.ua

У ніч на 7 листопада в Харкові невідомі обстріляли приміщення Почесного консульства Азербайджанської Республіки на вул. Ярослава Мудрого, 7. Поліція відкрила кримінальну справу.

Про це повідомила пресслужба представництва.

Інцидент стався близько 2:30 ночі. В результаті були пробиті вікно і вхідні двері. На момент обстрілу в офісі нікого не було, ніхто не постраждав.

Як уточнив консул Азербайджану в Харкові Афган Салманов в Facebook, камери відеоспостереження зафіксували двох молодих людей зі зброєю в руках, яка нагадує пістолет з глушником.

На інцидент також відреагувало Міністерство закордонних справ Азербайджану.

«З огляду на недавні загрози, які виходять від радикальних вірменських сил для дипломатичних представництв Азербайджану за кордоном, це напад на наше почесне консульство в Харкові слід розглядати в контексті цих загроз», - заявили у відомстві.

У МЗС додали, що засуджують «загрозливі і небезпечні для життя нападу радикальних вірменських сил на азербайджанських дипломатів за кордоном, а також на членів місцевої азербайджанської громади».

У пресслужбі ГУ НП в Харківській області повідомили, що на місце виїжджали слідчі. Під час огляду будинку і території поліція виявила і вилучила 2 гільзи і 3 залишки металу.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ. Злочинцям загрожує від 3 до 7 років ув'язнення.

У поліції також додали, що консульство Азербайджану взяли під цілодобову охорону.

Нагадаємо, у жовтні Україна відкрила консульство в Азербайджані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: