Підрахунок голосів у США затягнеться на кілька днів

Читать на русском
Підрахунок голосів у трьох ключових штатах, які можуть вирішити долю цьогорічних президентських виборів у США, може затягнутися до кінця тижня.
Фото: ВВС

Підрахунок голосів у трьох «ключових» штатах, які можуть вирішити долю цьогорічних президентських виборів у США, може затягнутися до кінця тижня.

Про це повідомляє CNN з посиланням на місцеві органи, відповідальні за проведення виборів.

Зазначається, що у штаті Арізона голоси виборці рахуватимуть ще кілька днів – необробленими там лишаються ще понад 450 тисяч виборчих бюлетенів.

За попередніми підсумками, в цьому штаті перемагає Джо Байден, який випереджає Дональда Трампа на 2% голосів.

В штаті Джорджія, який має 16 голосів членів колегії виборників, залишилося порахувати понад 47 тисяч бюлетенів, заявив представник виборчої комісії штату Габріель Стерлінг. За його прогнозами, обробка бюлетенів може бути завершена не раніше ніж через 10 днів після дня виборів.

За останніми даними, в Джорджії з голосів лідирує чинний президент США Дональд Трамп - 49,5%, але суперник демократ Джо Байден його поступово наздоганяє - 49,3%.

Влада Невади, де Джон Байден випереджає Дональда Трампа на 0,9% (близько 11 тисяч голосів), нададуть лише 6 листопада нові дані про підрахунок голосів, повідомляє низка ЗМІ. У штаті підраховано близько 89% бюлетенів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що нинішній президент США та кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп має намір подавати позови проти штатів, у яких перемагає його конкурент, демократ Джо Байден.

Також ми писали, що на президентських виборах в США явка виявилася найвищою за 120 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: