Байден готується оголосити себе обраним президентом – CNN

Читать на русском
Кандидат від Демократичної партії Джо Байден за результатами виборів у США готується оголосити себе обраним президентом.

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден за результатами виборів у США готується оголосити себе обраним президентом. Очікується, що він виступить зі зверненням в найближчі години.

Про це з посиланням на джерела повідомляє CNN.

Байден виступить зі зверненням вдень або ввечері 6 листопада. За даними джерел, його команда має намір діяти швидко та оголосити про перехідний період. Також повідомляється, що Байден хоче негайно перемикнутися на режим обраного президента.

Також CNN відзначає, що команда Байдена протягом кілька місяців готувала перехідний період, проте терміновість такого плану пояснюється тим, що чинний президент Дональд Трамп ставить під сумнів законність виборів.

Відзначимо, проміжні результати виборів президента США показують, що Байден перехопив лідерство в ключовому штаті Джорджія. Він уже відривається від чинного президента Дональда Трампа майже на тисячу голосів.

За останніми даними, Байден набирає 49,39%, а Трамп - 49,37%.

Так, Джорджія з 16 виборниками є одним з чотирьох штатів, які можуть визначити переможця виборів президента США. На цей час з необхідних для перемоги 270 виборників у Трампа 214, а у Байдена - 264.

Трамп уже заявив про намір оскаржити результати виборів у всіх штатах, де недавно вирвався вперед Байден.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: