ДТП в Україні: резонансні випадки з наїздом на пішоходів

Читать на русском

У центрі Києва 30 жовтня сталася масштабна ДТП: водій Land Rover не впорався з кермуванням, виїхав на пішохідну частину Майдану, де збив людей, а потім на проїжджій частині зіткнувся з кількома автомобілями. У результаті двоє людей загинули і троє, включно з маленькою дитиною, постраждали. 66-річному водієві оголосили про підозру і відправили під домашній арешт. Перевірка на місці ДТП показала, що він був тверезий. За попередньою версією, чоловікові стало зле за кермом. «Слово і діло» згадало інші резонансні ДТП, в яких постраждали пішоходи.

Минулого місяця в Києві сталося ще кілька дорожніх пригод з наїздом на пішоходів. 4 жовтня на проспекті Свободи маршрутка проїхала на заборонний сигнал світлофора і збив на переході трьох людей. Одна жінка загинула, ще дві жінки були травмовані. Поліція відкрила дві кримінальні справи: за статтею «порушення правил безпеки дорожнього руху» та «випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації».

28 жовтня біля станції метро «Видубичі» автобус в'їхав у зупинку громадського транспорту. В результаті дві жінки постраждали і один чоловік загинув на місці. За попередніми даними, водій був тверезий. Поліція також відкрила кримінальну справу, порушнику повідомили про підозру.

Потрійна ДТП сталася на початку вересня у Вінниці. Водій Mazda не впорався з кермуванням і налетів на острівець безпеки. Кілька людей намагалися допомогти виштовхнути автомобіль на дорогу, але в цей момент в них врізалася BMW. Автомобіль потім за інерцією протаранив ще одну машину. На щастя, минулося без загиблих: троє людей постраждали, двоє з них —пішоходи.

Резонансна ДТП сталося наприкінці серпня в столиці. Біля військово-медичної академії нетверезий майор медслужби збив трьох курсанток, які отримали серйозні травми. Його заарештували, наприкінці жовтня справу передали на розгляд до суду. Винуватцю ДТП загрожує до 8 років позбавлення волі.

Вже отримали свої вироки винуватці смертельної ДТП в Харкові. Нагадаємо, 18 жовтня 2017-го на вулиці Сумській сталося зіткнення двох автомобілів, після чого один з них вилетів на тротуар і збив пішоходів. П'ятеро людей загинули, ще шість – постраждали. Обидва водії – Олена Зайцева і Геннадій Дронов – отримали по 10 років.

Чотири роки умовного позбавлення волі дали водієві, який наїхав на пішоходів в червні 2017-го у Львові. Тоді загинула одна людина, ще одна постраждала. А водій, який в 2016 році збив пішоходів біля метро «Лівобережна» в Києві, покарання не отримав. Експертиза показала, що під час ДТП він був в стані, схожому на епілептичний напад. В результаті йому тільки анулювали водійські права.

Нагадаємо, які були найбільш резонансні ДТП за участю правоохоронців за останній рік, можна подивитися на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: