У ВООЗ стурбовані наслідками для пацієнтів з коронавірусом

Читать на русском
Йдеться про такі наслідки, як стомлюваність, кашель, утруднення в диханні, запалення основних органів, включаючи легені та серце.
(flickr.com/mfarussia

У ВООЗ стурбовані тим, що у пацієнтів, які перехворіли на коронавірус, залишаються в середньо- і довгостроковій перспективі хворобливі наслідки, які зачіпають важливі системи організму.

Одужання після COVID-19 може бути повільним, триваючи тижні та місяці. Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус під час брифінгу.

«Реальне занепокоєння викликає той факт, що є широкий спектр симптомів, які змінюються з часом і часто посилюються і можуть торкнутися будь-якої системи організму», - сказав він.

Йдеться про такі наслідки, як стомлюваність, кашель, утруднене дихання, запалення основних органів, включаючи легені та серце.

За словами глави ВООЗ, наслідки виявляються як у тих, хто лікувався в лікарні, так і в тих осіб, котрі лікувалися вдома, у молодих і літніх, у жінок та чоловіків. При цьому «точне число людей, які мають довгострокові наслідки, поки що точно не визначене».

Організація має намір провести додаткові дослідження, щоб розробити «найкращі стандарти лікування, націлені на прискорення одужання пацієнтів та запобігання ускладнень».

Раніше прем'єр-міністр Польщі дав розпорядження шести великим польським держкомпаніям створити польові госпіталі для хворих на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: