Суд анулював ордер на арешт експрезидента Болівії

Читать на русском
Суд у Болівії анулював ордер на арешт колишнього президента країни Ево Моралеса, який перебуває у вигнанні. Він може повернутися на батьківщину, не ризикуючи бути затриманим.
Фото - AP.

Суд у Болівії анулював ордер на арешт колишнього президента країни Ево Моралеса, який перебуває у вигнанні. Він може повернутися на батьківщину, не ризикуючи бути затриманим.

Вказано, що болівійська прокуратура в грудні минулого року видала ордер на арешт Моралеса, звинувативши його в підбурюванні до заколоту і тероризмі, вважаючи, що Моралес стоїть за заворушеннями після виходу у відставку, пише «Голос Америки».

Пандемія коронавірусу: як різні країни розпочали новий навчальний рікНе всі країни з 1 вересня відкрили школи. Світ поділився на тих, хто пустив дітей до школи, запровадив гібридний варіант, залишив навчальні заклади закритими або поставив навчання на паузу.

Судові чиновники заявили, що розслідування скарги, на підставі якої був виданий ордер, все ще триває. Прокуратура планує викликати Моралеса в суд.

Анулювання ордера відкриває Моралесу можливість знову в’їхати в Болівію після більш ніж року, проведеного в вигнанні, поки країна перебувала під владою консервативної тимчасової адміністрації.

Нагадаємо, болівійська прокуратура висунула експрезиденту Ево Моралесу офіційні обвинувачення в тероризмі і видала запит на його затримання.

Раніше експрезидент Болівії Ево Моралес офіційно прийняв пропозицію Мексики про політичний притулок і приїхав у Мехіко.

Торік президент Болівії заявив про свою відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: