ВАКС дозволив заочне слідство стосовно ексголови «Запоріжжяобленерго»

Читать на русском

Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива погодженого з прокурором про здійснення спеціального досудового розслідування.
Ігор Корніленков

Вищий антикорупційний суд дозволив проводити заочне розслідування стосовно колишнього виконувача обов'язків генерального директора ВАТ «Запоріжжяобленерго» Ігоря Корніленкова, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживанні службовим становищем та причетності до заволодіння коштами «Запоріжжяобленерго».

Таке рішення 19 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Корніленков виїхав із Україні до Росії. За даними слідства, він проживає у Москві, тому його оголосили в розшук, у тому числі міжнародний, постановою детектива НАБУ. Також йому заочно повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і причетності до заволодіння коштами «Запоріжжяобленерго» в розмірі 164,9 млн грн. У зв'язку з цим, детектив просив ВАКС дозволу на проведення заочного слідства стосовно Корніленкова. Суд клопотання задовольнив.

За версією детективів, Корніленков у змові з ексголовою правління ПрАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» Дмитром Крючковим, службовими особами ПАТ «Запорізький завод феросплавів» (далі ЗЗФ) уклали два договори переведення боргу. Згідно умов цих угод змінювався порядок проведення розрахунків на оптовому ринку електричної енергії та ЗЗФ передавало, а ПрАТ «ХК «Енергомережа» брало на себе борг перед ВАТ «Запоріжжяобленерго» за поставлену електричну енергію на загальну суму 164,9 млн грн. При цьому, ХК «Енергомережа» одержані від ЗЗФ грошові кошти в розмірі 164,9 млн грн використало на власні потреби.

Нагадаємо, Корніленков є обвинуваченим у іншій справі щодо заволодіння коштами «Запоріжжяобленерго». Разом із ним на лаві підсудних є й Крючков. Раніше суд взяв Крючкова під варту з альтернативою застави. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: