Глава МОЗ Чехії відмовився піти у відставку за відвідування ресторану без маски

Читать на русском

Главу МОЗ Чехії Романа Примулу сфотографували без маски вночі в ресторані, який повинен був бути закритий в умовах локдауну.
Роман Примулафото з відкритих джерел

Міністра охорони здоров'я Чехії Романа Примулу сфотографували без маски вночі в ресторані, який повинен був бути закритий в умовах діючого в країні локдауну. Прем'єр Чехії Андрій Бабіш запропонував главі МОЗ піти у відставку через порушення карантину.

Журналісти чеського таблоїду Blesk сфотографували міністра Примулу, який відвідував ресторан в Празі з заступником голови правлячої в Чехії партії ANO Ярославом Фалтінеком.

У Чехії оголосили локдаун через коронавірусУ зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції у Чехії оголосили про запровадження найвищого рівня карантинних обмежень.

Ресторан, в якому міністра сфотографували опівночі, за правилами локдауну мав був бути закритим через карантин. Крім того, Примула на фото був без маски - незважаючи на те, що її носіння зараз є обов'язковим в Чехії як в закритих приміщеннях, так і на вулицях.

Після цієї події прем'єр Чехії Андрій Бабіш 23 жовтня запропонував міністру охорони здоров'я країни Роману Примулі і Ярославу Фалтінеку піти у відставку.

Глава ANO Фалтінек вибачився перед парламентом за свої дії і зустріч з Примулою.

У той же час Примула добровільно у відставку йти відмовився. За словами міністра, він не зробив нічого поганого або протизаконного, пише видання Respekt.

«Я був у міністерстві до 21:20, потім мене запросили на термінову зустріч. Це неправда, що я прийшов туди без маски: в машині я був в масці, і в хол, куди мене запросили, я теж прийшов в ній. Приблизно о 23:30 або 23:20 я пішов із зустрічі. Я тільки у дворі, де мене сфотографували, був без маски і коли сідав в машину», - заявив чиновник.

Також глава МОЗ додав, що «пішов в ресторан не поїсти, а щоб зустрітися з людьми».

Нагадаємо, зараз в Чехії у розпалі друга хвиля епідемії коронавірусу: за добу виявляють більш ніж 14 тисяч інфікованих.

При цьому в світі зафіксовано новий добовий антирекорд з коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: