Кадрові зміни на митниці: як це вплине на реформування відомства

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Державна митна служба звільнила керівників п'яти регіональних митниць, а також Координаційно-моніторингової митниці. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін зазначив, що кадрові такі перестановки пов’язані з намаганнями Кабміну знайти можливість наповнити бюджет.

«Я думаю, що це пов’язано з кілька моментами: по-перше, очільники, які були призначені, не впоралися із планом. Наскільки я розумію, виконання його не було. Хоча до кінця року не так багато – діра в бюджеті залишається відчутною. Наскільки я розумію, в уряді намагаються знайти хоч якийсь додатковий спосіб, як цю діру закрити. В тому числі, за допомогою митниці. Але, я хочу зазначити, що є питання і щодо тих осіб, які зараз були призначені. Частина з них працювала над проектом Prozzoro, але позиціонування реформатором не завжди є гарантією успішної роботи і ми вже в цьому переконалися», – сказав Якубін.

Експерт додав, що зміна керівників митниці може бути сигналом кадрових перестановок у Кабміні.

СБУ порушила 47 кримінальних проваджень щодо корупції на митниці з початку рокуВід початку 2020 року Служба безпеки України порушила 47 кримінальних проваджень щодо корупції на митниці та вилучила контрабанди на 204 млн грн.

«Це пов’язано з намаганням наповнити бюджет. Також Зеленський анонсував перестановки в уряді. І я не виключаю, що зміна керівників митниці може бути сигналом, що вони будуть у фінансово-економічному секторі. Тому представники цього напрямку можуть піти на вихід, якщо не продемонструють можливість виконувати бюджет», – пояснив політолог.

Нагадаємо, 22 жовтня стало відомо, що Кабмін звільнив т.в.о. голови Держмитниці Андрія Павловського. Він пробув на цій посаді трохи більше двох місяців. Відомство очолив Євген Єнтіс.

У травні цього року повідомлялося, що на засіданні колегії Держмитниці звільнили 50% керівників регіональних митниць. Однак незабаром з'ясувалося, що звільнених просто перевели на інші посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: