Зведення ООС: бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Читать на русском
На Донбасі за минулу добу бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню. Для придушення вогневої активності супротивника українським військовим довелося відкрити вогонь у відповідь.
Фото - штаб ООС.

На Донбасі за минулу добу бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню. Для придушення вогневої активності супротивника українським військовим довелося відкрити вогонь у відповідь.

Як повідомили в штабі операції Об'єднаних сил, у районі відповідальності оперативно-тактичної групи «Схід» противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї поблизу Лебединського. Ще двічі бойовики обстріляли позиції ООС з гранатометів різних систем в передмісті Авдіївки.

Реінтеграція Донбасу: на які кроки може піти українська владаПерша фаза реінтеграції Донбасу має включати виведення російських військ з території України, потім може відбутися амністія за нетяжкі злочини та етап формування влади на рівні місцевих рад, вважає експерт.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи «Північ» у вечірній час доби супротивник із стрілецької зброї вів обстріл позицій ООС поблизу Артема.

«Щоб придушити вогневу активність супротивника, зберегти власне життя і здоров'я, наші воїни відкрили вогонь, що змусило противника припинити обстріл. Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було. Втрати противника уточнюються», - повідомили в штабі.

Також біля Маріїнки та Авдіївки українські військові зафіксували проліт ворожого БПЛА типу «Орлан-10».

З початку поточної доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню. Біля Новолуганського противник застосував станковий гранатомет, а поблизу Артема - стрілецьку зброю.

«На цю вогневу провокацію противника підрозділу Об'єднаних сил відкрили вогонь. На інших ділянках відповідальності українських підрозділів по всій лінії розмежування спостерігається тиша», - повідомили у штабі.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, місія ОБСЄ зафіксувала 3 випадки порушення перемир’я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: