Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенців

Читать на русском

Станом на 30 вересня в Україні зареєстровано 1 млн 458 тис. 546 переселенців. «Слово і діло» розібралося, як змінювалася міграція українців з окупованих територій Криму і Донбасу протягом останнього місяця.

У Міністерстві соціальної політики повідомили у відповідь на запит «Слово і діло», що станом на 30 вересня кількість зареєстрованих переселенців збільшилася на 4 тис. 756 осіб. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість внутрішньо переміщених осіб збільшилася на 42 тис. 911 осіб.

Найбільше облікованих переселенців проживає на Донбасі: у Донецькій області – 512 тис. 206 осіб, у Луганській – 281 тис. 664 людини. У Києві зареєстровано 162 тис. 577 переселенців, в області – 64 тис. 715 осіб. Найменше внутрішньо переміщених осіб в західних областях України – Чернівецькій і Тернопільській.

За місяць найбільше переселенців зареєструвалося в столиці – 1 тис. 82 людини.

У вересні держава виплатила внутрішньо переміщеним особам 231,8 млн грн матеріальної допомоги, що надається для покриття витрат на проживання та на оплату житлово-комунальних послуг. У вересні 2019-го ця сума становила 246,6 млн.

Нагадаємо, Верховна рада звільнила внутрішньо переміщених осіб від сплати туристичного збору.

Також Кабінет міністрів затвердив порядок виплат компенсації постраждалим, будинки яких були зруйновані внаслідок російської агресії на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: