Киргизька ЦВК назвала умову проведення нових виборів до парламенту

Читать на русском
Нові парламентські вибори у Киргизстані призначать тільки після того, як законодавчий орган країни знизить поточний семивідсоковий виборчий поріг.
Фото з відкритих джерел

Нові парламентські вибори у Киргизстані призначать тільки після того, як законодавчий орган країни знизить поточний семивідсоковий виборчий поріг.

Про це заявила киргизька ЦВК.

«ЦВК призначить повторні парламентські вибори після внесення Жогорку Кенешем (киргизьким парламентом – ред.) змін до законодавства про вибори щодо зниження прохідного бар'єру, застави та застосування заяв по «формі-2» ( яка дозволяє змінювати виборчу адресу)», - йдеться у заяві.

У ній також зазначається, що повторні парламентські вибори у Киргизстані необхідно провести 20 грудня, щоб встигнути підбити їхні підсумки у 2020 році.

«Члени ЦВК вважають за доцільне призначення виборів на 20 грудня, щоб була можливість підбити підсумки голосування і отримати результати виборів ще у 2020 році», - зауважили в ЦВК Киргизстану.

Нагадаємо, про необхідність призначення нових парламентських виборів повідомив заступник голови киргизької ЦВК Абдижапар Бекматов.

Попередні вибори були визнані недійсними – після оголошення їх результатів в країні почалися масові протести, які призвели до політичної кризи в країні та відставки вищих посадових осіб Киргизстану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: