ВР дозволила лікувати коронавірус ліками без реєстрації до 2021 року

Читать на русском
Лікування коронавірусу ліками без реєстрації. Рада продовжила дію закону щодо забезпечення лікування COVID-19.
Depositphotos

Верховна рада прийняла в цілому законопроект №3636, яким продовжила дозвіл лікувати COVID-19 ліками без реєстрації до кінця цього року.

Документ підтримали 311 нардепів.

У МОЗ назвали регіони з найбільшим добовим приростом хворих на коронавірусНайбільше хворих на коронавірус за добу в Україні зафіксували у Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях, а також місті Києві та на Закарпатті.

Він продовжує термін дії закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30 березня №539-ІХ.

Даний документ діяв тільки до 1 липня 2020 року. Тепер же він буде дійсний до 1 січня 2021 року.

Відзначимо, закон дозволяє лікувати хворих на коронавірус незареєстрованими ліками, які рекомендовані офіційним органом США, країн-членів Євросоюзу, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю для лікування COVID-19 у відповідній країні.

Також дозволяється використовувати зареєстровані ліки за показаннями, не зазначеними в інструкції для медичного застосування при наявності доведеної ефективності з лікування COVID-19.

Крім того, закон істотно скоротив терміни проведення передбачених законодавством процедур для проведення клінічних випробувань і реєстрації ліків.

Нагадаємо, за добу коронавірус в Україні виявили у 921 людини, зафіксовано 19 летальних випадків. Це найбільша кількість зафіксованих випадків COVID-19 у країні з початку пандемії.

Всього захворіли 34 984 особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: