Колишнього президента Киргизстану знову затримали

Читать на русском
Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва затримали правоохоронці, йому закидають організацію масових заворушень.
Фото: erkintoo.kg

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва затримали правоохоронці, йому закидають організацію масових заворушень.

Про це повідомляє Державний комітет національної безпеки Киргизстану.

«10 жовтня року в результаті проведених оперативно-розшукових заходів ДКНБ спільно з Міністерством внутрішніх справ на підставі слідчого доручення в рамках кримінальної справи за фактом організації масових заворушень у Бішкеку був затриманий Алмазбек Атамбаєв», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що разом з Атамбаєвим затримані також Канат Сагимбаєв і Дамір Мусакеєв. Вони обидва раніше служили в президентській охороні.

У червні Атамбаєв був засуджений за звинуваченням у незаконному звільненні кримінального авторитета, він також є головним фігурантом справи про сутички в Кой-Таші в серпні 2019 року. Його звільнили кілька днів тому в ході протестів у Бішкеку.

Нагадаємо, киргизький парламент під час свого позачергового засідання затвердив кандидатуру Садира Жапарова на посаду прем’єр-міністра країни.

Також ми писали, що через продовження масових протестів у столиці Киргизстану, влада вирішила запровадили у місті комендантську годину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: