Азербайджан піде на переговори з Мінською групою ОБСЄ щодо Карабаху

Читать на русском
Міністр закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамов відвідає Женеву і зустрінеться із співголовами Мінської групи ОБСЄ.
Фото з відкритих джерел.

Міністр закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамов відвідає Женеву і зустрінеться із співголовами Мінської групи ОБСЄ.

Як повідомляє міністерство закордонних справ Азербайджану, 8 жовтня відбудеться міжнародна посередницька зустріч.

Історія Карабахського конфлікту: від радянських часів до наших днівЗагострення конфлікту перед розпадом СРСР, Мінська група ОБСЄ, Бішкекське перемир’я та події наших днів.

«Міністр закордонних справ Азербайджанської Республіки Джейхун Байрамов вирушає з робочим візитом до Женеви. Мета візиту - зустріч зі співголовами Мінської групи ОБСЄ і уявлення співголовам позиції Азербайджану з врегулювання конфлікту», - сказано у повідомленні.

Як відомо, Мінська група була створена в 1992 році з метою розрядки конфлікту навколо Нагірного Карабаху. Її співголовами є Росія, Франція і США.

Нагадаємо, Вірменія і Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілах.

У відповідь на це, в ОБСЄ та Радбезі ООН закликали сторони припинити вогонь та розпочати мирні перемовини. Баку та Єреван це зробити відмовилися.

«Слово і діло» розбиралося у витоках конфлікту та його подальшому розвитку до наших днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: