Пандемія коронавірусу посилюється – ВООЗ

Читать на русском
Пандемія коронавірусної інфекції у світі посилюється, за останні шість тижнів число випадків захворювання практично подвоїлося.
epa european pressphoto agency

Пандемія коронавірусної інфекції у світі посилюється, за останні шість тижнів число випадків захворювання практично подвоїлося.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус 27 липня на брифінгу в Женеві.

«До ВООЗ надійшли повідомлення про майже 16 млн випадків захворювання і більш ніж про 640 тис. померлих», - сказав Гебрейесус.

У зв'язку з погіршенням ситуації ВООЗ скликає цього тижня засідання комітету з надзвичайних ситуацій.

За словами глави ВООЗ, пандемія «змінила світ». Вона одночасно об'єднала людей і суспільство і роз'єднала їх, показавши, що «люди здатні реагувати як позитивно, так і негативно».

Нинішня пандемія є найсерйознішою з глобальних надзвичайних ситуацій, які коли-небудь оголошувалися ВООЗ, додав Гебрейесус.

Напередодні у ВООЗ повідомили, що добовий приріст пацієнтів з COVID-19 перевищив 200 тис.

Кілька тижнів тому Гебрейесус повідомив, що коронавірусна інфекція продовжить поширюватися, якщо не будуть дотримуватися базові правила протидії пандемії.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 807 осіб, зафіксовано 11 летальних випадків, 315 пацієнтів одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: