Зеленський відвідав курсанта, котрий вижив у катастрофі

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відвідав у лікарні В'ячеслава Золочівського - 20-річного курсанта, якому вдалося вижити після катастрофи літака під Харковом.
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відвідав у лікарні В'ячеслава Золочівського - 20-річного курсанта, якому вдалося вижити після катастрофи літака під Харковом.

Про це в суботу, 26 вересня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуард Хорошун повідомив, що стан потерпілого - середньої тяжкості. Однак попри це військовий перебуває у свідомості.

В'ячеслав Золочівський розповів Зеленському, що все відбулося дуже швидко, і було незрозуміло, що відбувається. За його словами, курсанти та екіпаж були знайомі і вже літали разом.

Президент поцікавився, чи мають лікарі та потерпілий все необхідне для надання медичної допомоги.

«Вогонь, знищений літак, темрява і тіла навколо. Один із хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який проте, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті. Вірю, що цей другий шанс був подарований тобі недарма, В'ячеслав. Україна пишається тобою! Сил тобі пережити та оговтатися від тієї страшної ночі. Вічна пам'ять загиблим», - написав Зеленський на своєму Telegram-каналі.

Також глава держави поспілкувався з матір'ю курсанта Іриною і висловив їй слова підтримки. У разі необхідності їм буде надана вся необхідна допомога.

Нагадаємо, військовий літак АН-26 зазнав аварії в Харківській області ввечері 25 вересня. На борту було 27 осіб, загинули 26. Один курсант залишається в лікарні.

Раніше в Міноборони називали попередню причину трагедії.

Президент України Володимир Зеленський оголосив 26 вересня Днем жалоби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: