Аваков оголосив про великий набір до кіберполіції

Читать на русском
Українська кіберполіція переходить на новий рівень роботи й оголошує великий набір фахівців.
mvs.gov.ua

Українська кіберполіція переходить на новий рівень роботи й оголошує великий набір фахівців.

Про це в п'ятницю, 25 вересня, заявив глава МВС Арсен Аваков, передає пресслужба відомства.

У кіберполіції розповіли, як захиститися від викрадення коштів зі своєї карткиНа початку сезону відпусток все частіше почали звертатися громадяни із повідомленнями про незаконні зняття коштів з їхніх банківських рахунків.

За словами міністра, сьогодні до лав кіберполіції запрошуються «сміливі, яскраві, мотивовані й креативні фахівці, які готові боротися й захищати Україну».

Аваков зазначив, що за останні п'ять років кількість кіберзлочинів збільшилася у 2,5 рази, а кіберпростір став п'ятою сферою ведення бойових дій.

«На жаль, Україна опинилася на передовій цієї нової війни. Агресія з боку Російської Федерації відбувається не тільки у вигляді військових дій, інформаційних компаній і економічних диверсій, а й у вигляді жорсткої кібервійни», - заявив він.

Як повідомив глава МВС, для ефективної протидії кіберзлочинності планується створити інтеграційний майданчик, який забезпечить максимальну синергію української екосистеми безпечного кіберпростору.

«Крім того, кіберполіція переходить на новий рівень. Її діяльність, крім безпосередньої боротьби з кіберзлочинністю, буде спрямована на виявлення і прогнозування можливих кіберзагроз, в тому числі з використанням штучного інтелекту; надання партнерам інформаційно-консультативної підтримки; вироблення в міжнародній кооперації механізму протидії чинним та потенційним загрозам, у тому числі глобальним», - підкреслив глава МВС.

Нагадаємо, цього тижня хакери зламали сайт Нацполіціі і опублікували фейкові новини про різні вибухи й аварії в Україні.

У травні в Україні зафіксували хвилю кібератак на сайти держустанов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: