Київ на карантині: як довго столиця буде в «помаранчевій» зоні

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

В Україні станом на 23 вересня не готові послабити карантин практично всі регіони. Відповідають вимогам Міністерства охорони здоров'я тільки Кіровоградська й Херсонська області. До цього переліку входить і Київ, який опинився в «помаранчевій» зоні. У коментарі «Слово і діло» політолог Сергій Биков відзначив, що влада не переоцінює ситуацію в столиці, але карантин протримається довго.

«Якщо помаранчевий код небезпеки в Києві протримається до березня або навіть до літа, головне – дочекатися вакцину. На життя та економіку Києва це негативно не вплине, тому що Київ не перебуває в червоній зоні і ситуація контрольована: працюють підприємства, працює бізнес, але треба дотримуватися певних обмежень», – сказав Биков.

У Київській області на дистанційне навчання перевели 23 школиУ Київській області на дистанційне навчання повністю перевели 23 школи. Всього в області в дистанційному форматі працюють та навчаються 14329 вчителів і учнів.

Сергій Биков додав, що киянам та гостям столиці доведеться дотримуватися обмежень «помаранчевої» зони до того часу, як не буде винайдена вакцина.

На думку експерта, попри те, що в Києві діють певні обмеження, на процеси в місті це не вплине.

«Людям доведеться дотримуватися правил та обмежень. Так, це може буде некомфортно і неприємно, але якщо цього не робити, столиця може опинитися в червоній зоні і життя повністю зупиниться. Насправді носити маску не складно», – резюмував політолог.

Нагадаємо, за добу в Україні підтвердили майже 3,5 тисячі нових випадків коронавірусу.

Також зафіксували новий рекорд за кількістю людей, які одужали від COVID-19.

У Києві кількість хворих на коронавірус перевищила 20 тисяч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: