Після виходу із самоізоляції довідка школярам не потрібна – МОН

Читать на русском
Учні та їх батьки не зобов’язані подавати до до шкіл довідки щодо стану здоров’я учнів для продовження навчання після самоізоляції.
Фото - tvoemisto.tv

Учні та їх батьки не зобов’язані подавати до до шкіл довідки щодо стану здоров’я учнів для продовження навчання після самоізоляції.

Як інформує пресслужба Міністерства освіти та науки України, згідно з постановою уряду №641 та постановою Головного державного санітарного лікаря №50, для осіб, які мали контакт із хворим на COVID-19, строк самоізоляції становить 14 днів. У разі підтвердження випадку СОVID-19 в одного з учнів, усі інші учні відповідних класу або групи визнаються такими, що потребують самоізоляції.

«Червона», «помаранчева», «жовта» та «зелена» зони карантину: де і які обмеженняКабмін оновив епідеміологічне зонування на 14 днів. Хто потрапив у червону зону та де які діють обмеження.

Водночас відповідні акти не передбачають обмежень щодо відвідування закладів загальної середньої освіти у «зеленій», «жовтій» чи «помаранчевій» зонах учнями, які не є хворими, у яких відсутні будь-які ознаки або симптоми захворювання, зокрема на СОVID-19, і які перебували на самоізоляції винятково через контакт із хворим на COVID-19.

Додається, що після спливу строку самоізоляції для зазначеної категорії учнів не передбачено обов’язкового проведення лабораторних тестувань, зокрема методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу.

Відповідно, законодавство України не визначає обов’язок учнів, їхніх батьків та інших законних представників подавати до закладу загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження (довідки, висновки тощо) щодо стану здоров’я учнів для продовження ними навчання після завершення самоізоляції.

Нагадаємо, у Київській області на дистанційне навчання перевели 23 школи.

Також «Слово і діло» розбиралось, які обмеження запроваджують в кожній із карантинних зон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: