Комітет Сенату США підтримав кандидатуру Дейтона на посаду посла в Україні

Читать на русском
Комітет у закордонних справах Сенату США підтримав кандидатуру Кіта Дейтона та рекомендував верхній палаті Конгресу затвердити його на посаді посла США в Україні.
Фото з відкритих джерел

Комітет у закордонних справах Сенату США одноголосно підтримав кандидатуру колишнього американського військового Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні.

Відповідне рішення було прийняте у вівторок під час засідання комітету.

«Я радий, що Комітет схвалив п’ятнадцять кандидатів (на різні посади) сьогодні вранці. Мені особливо приємно відправити номінації для затвердження кандидатів на посади послів Японії і України на голосування в повному складі», – сказав після засідання голова Комітету Джим Ріш.

Він зауважив, що посади послів у цих двох країнах «грають життєво важливу роль у формуванні зовнішньої політики США», висловивши впевненість, що кандидатура Дейтона «незабаром буде затверджена» верхньою палатою Конгресу США.

Нагадаємо, 1 травня президент США Дональд Трамп запропонував на посаду посла в Україні генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона, а незабаром вніс його кандидатуру в Сенат.

Також ми писали, що Дейтона можуть офіційно призначити новим послом США в Україні до президентських виборів в Штатах в листопаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: