В Японії призначили нового прем'єр-міністра

Читать на русском
Йосихиде Суга затверджений на посаді прем'єр-міністра Японії. За нього проголосувала більшість депутатів нижньої палати парламенту.
Фото - kyodonews.net

Йосихиде Суга затверджений на посаді прем'єр-міністра Японії. За нього проголосувала більшість депутатів нижньої палати парламенту.

Як пише The Guardian, Суга заявив, що продовжить зовнішньополітичний курс свого попередника, зокрема, зазначив, що Японія збирається обговорювати з Росією приналежність Південно-Курильських островів.

Йосихиде Суга буде на цій посаді до вересня наступного року, після чого повинні пройти нові вибори.

Нагадаємо, попередній очільник уряду Сіндзо Абе очолював японський уряд найдовше у новітній історії країни час - майже вісім років. У серпні він двічі лягав у лікарню, при цьому в його оточенні не виключали, що через стан здоров'я він не зможе завершити прем'єрські повноваження.

Як відомо, «Слово і діло» запустило новий проєкт Politkarma для відстеження виконання програм президентів, політичних партій, урядів і мерів. Уже можна перевірити, на скільки відсотків той чи інший політик (партія, уряд) виконали свою програму, і дізнатися подробиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: