Вчені НАН оприлюднили прогноз щодо COVID

Читать на русском
Вчені Національної академії наук України склали прогноз розвитку епідемії коронавірусу, підготовлений Робочою групою з математичного моделювання.
Фото - tvoemisto.tv

Вчені Національної академії наук України склали прогноз розвитку епідемії коронавірусу, підготовлений Робочою групою з математичного моделювання.

«Спостерігається зростання частки хворих (серед усіх інфікованих), про хвороби яких стає відомо відразу з фактом смерті, а також зростання частки літніх хворих, яка асоційована з показником летальності. Зростання частки таких хворих також може бути ознакою погіршення охоплення випадків інфекції тестуванням в деяких регіонах», - повідомили у пресслужбі академії.

У ВООЗ спрогнозували початок масової вакцинації від COVID-19Масова вакцинація від COVID-19 у світі очікується не раніше середини 2021 року. Жодна з вакцин досі не продемонстрували ефективності на рівні 50 відсотків, який необхідний для стандартів ВООЗ.

Водночас, згідно з даними НАН, збільшується кількість людей, яким вдалося подолати хворобу.

Як повідомили в Академії наук, статистика в Україні продовжує демонструвати зростання приблизно постійними темпами. Середнє значення кількості нових інфікованих на 18 вересня складе три тисячі випадків і 50 летальних випадків на день.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2462 осіб, зафіксовано 33 летальних випадки, 650 пацієнтів одужали.

11 і 12 вересня показник перевищив 3000, 11 вересня був зафіксований антирекорд — за добу захворіло 3144 людини.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 156 797 осіб, з них 69 543 одужали, летальних випадків — 3211.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: