Україна посіла останнє місце за рівнем економічної свободи в Європі

Читать на русском
Україна піднялася на сім позицій зі 138-го на 131 місце в рейтингу Економічна свобода у світі - 2020. Але все ще залишається у найбільш економічно невільній групі та є там єдиною європейською країною.
Фото рейтинга.

Україна піднялася на сім позицій зі 138-го на 131 місце у рейтингу «Економічна свобода у світі - 2020». Але все ще залишається в найбільш економічно невільній групі та є там єдиною європейською країною.

Про це свідчать дані щорічного звіту, який підготував Fraser Institute.

Скільки іноземних інвестицій надійшло до України у 2020 роціУ першому кварталі поточного року відтік інвестицій з України становив майже 1,6 млрд доларів.

Як зазначається в публікації, найвищим рівень економічної свободи України був у 2011-2012 роках, але за всю свою історію країна жодного разу не покидала групу найбільш економічно невільних країн. Сусідами за рейтингом України є Пакистан (129), Туніс (130) та Таджикистан (132).

Традиційно світовий рейтинг очолили Гонконг та Сингапур, а на останньому місці опинилась Венесуела.

Видання 2020 року базується на даних 2018 року і вимірює економічну свободу (рівень особистого вибору, можливість виходу на ринки, захист приватної власності, верховенство права, тощо), аналізуючи політичні рішення та інституції 162 країн та територій.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювалися показники країни в трьох ключових рейтингах – «Індексі демократії», «Індексі людського розвитку» і «Індексі процвітання».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: