У Києві затримали одного з керівників ІДІЛ

Читать на русском
За отриманими українською спецслужбою даними, злочинець є вихідцем з однієї з пострадянських країн і входить до керівних ланок терористів.
Фото СБУ

Сьогодні в Києві був затриманий один з керівників терористичної організації «Ісламська держава», який був у міжнародному розшуку.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в середу, 9 вересня.

«У столиці Служба безпеки України затримала одного з керівників міжнародної терористичної організації «Ісламська держава», який знаходиться в розшуку по лінії Інтерполу», - йдеться в повідомленні.

За отриманими українською спецслужбою даними, злочинець є вихідцем з однієї з пострадянських країн і входить до керівних ланок терористів.

«Встановлено, що свого часу затриманий був заступником відомого чеченського ісламіста Ахмеда Чатаєва, якого підозрюють в організації теракту в міжнародному аеропорту Ататюрк в 2016 році. Іноземець брав участь в бойових діях на території Сирії та Іраку, займався підбором і підготовкою бойовиків, організацією терактів», - йдеться в повідомленні.

У 2018 році терорист за підробленими документами незаконно прибув в Україну. У Київській області він створив злочинне угрупування, до якого входили вихідці з країн Центральної Азії. За оперативною інформацією, за цей час він продовжував здійснювати координацію осередків ІДІЛ за кордоном.

«Затримали терориста в столиці. Зараз він знаходиться під арештом на строк 40 діб. Розпочато процедуру екстрадиційної перевірки. СБУ також перевіряє можливу причетність міжнародного злочинця і учасників злочинного угруповання до підготовки терористичних актів на території України», - додали в СБУ.

Раніше СБУ викрила фінансову піраміду з махінаціями в понад 250 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: