Експерти оцінили збиток світової економіки від коронавірусу

Читать на русском
Експерти прогнозують колапс економіки в разі, якщо держави не продовжать політику фіскальної підтримки бізнесу. Вірус може коштувати світовій економіці близько 35 трильйонів доларів до 2025 року.
reuters.com

Експерти прогнозують колапс економіки в разі, якщо держави не продовжать політику фіскальної підтримки бізнесу. Про це повідомляє американське видання Bloomberg.

Головна проблема на сьогодні – це продовження поширення вірусу, який спалахує у всьому світі.

Навіть коли вакцина буде розроблена, її використання у світі в необхідних масштабах потребує певного часу, за словами професора з Австралійського національного університету. Його дослідження показують, що вірус може коштувати світовій економіці близько 35 трильйонів доларів до 2025 року.

Видання зазначає, що майбутня зима може спровокувати чергову хвилю вірусу, оскільки ми все ще очікуємо на вакцину. Державна підтримка працівників та банківський мораторій на повернення позик закінчуються. А напруга між США і Китаєм може загостритися напередодні президентських виборів у листопаді і підірвати довіру до бізнесу.

«Ми спостерігали пік падіння економіки в травні. Сьогодні цей імпульс трохи згасає», – сказав Йоахім Фелс, радник з питань глобальної економіки в Pacific Investment Management Co.

Експерти зазначають, що утримати темпи зростання на всіх фронтах буде непросто.

Нагадаємо, у ВООЗ спрогнозували початок масової вакцинації від COVID-19.

Раніше стало відомо, що рівень безробіття в ЄС зріс, незважаючи на пом’якшення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: