МОЗ прогнозує спалах COVID-19 в Одесі через гуляння на День міста

Читать на русском
Масове святкування Дня міста в Одесі призведе до нового сплеску захворюваності коронавірусом.

Масове святкування Дня міста в Одесі і ігнорування протиепідемічних заходів призведе до нового сплеску захворюваності коронавірусом.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу у четвер, 3 вересня.

В МОЗ назвали причину зростання кількості захворювань на COVID-19Головний санітарний лікар Україні Віктор Ляшко повідомив, що кількість хворих на коронавірусну інфекцію в осінньо-зимовий період збільшуватиметься.

«Вчора до соцмереж потрапили фотографії з дня святкування Дня міста в Одесі. Ну, мені здається, те, що ми побачили, за межею здорового глузду», - заявив Степанов.

Міністр, зокрема, дорікнув міській владі Одеси в безвідповідальному ставленні до життя людей.

«У мене питання до міської влади: я розумію, що ви всі перебуваєте у виборах, ви всі живете виключно виборчими процесами, але ви ж точно знаєте, в якому стані зараз знаходиться епідситуація в місті Одеса», - підкреслив він.

За словами глави МОЗ, на сьогодні в Одеській області заповненість ліжок в лікарнях становить 66%. А після свята Дня міста Одесі і області варто готуватися до нового спалаху захворюваності коронавірусом, додав Степанов.

«Не треба бути Вангою, щоб чітко усвідомлювати, що через буквально кілька днів, тижнів, побачимо ще більше зростання числа хворих на COVID-19 в Одеській області і, безпосередньо, в місті Одесі», - резюмував глава МОЗ.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2430 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: